На Львівщині невакциновані не зможуть користуватися приміським транспортом

5135 0
Пасажири повинні мати при собі ПЛР-тест, Covid-сертифікат чи довідку про одужання.
ФОТО: СВЯТОСЛАВ НЕЙГАУЗ

ФОТО: СВЯТОСЛАВ НЕЙГАУЗ

З 22 листопада в області невакциновані пасажири не зможуть користуватись приміським транспортом. Про це повідомили у Львівській ОДА.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 11 листопада, на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС.

Для проїзду мешканці повинні мати такі документи:

  • негативний результат тесту на Covid-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2), зроблений не пізніше, ніж за 72 години до дня поїздки;
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації вакциною, яка дозволена Всесвітньою організацією охорони здоров’я;
  • міжнародний, внутрішній чи іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію першою дозою вакцини (жовтий сертифікат) чи другою дозою (зелений сертифікат);
  • свідоцтво, яке підтверджує, що людина одужала від зазначеної хвороби. Отримати документи можна за допомогою мобільного додатка Портал «Дія».

У ЛОДА додають, що обмеження не буде поширюватися на перевезення легковими автомобілями, в яких кількість пасажирів не має перевищувати 5 осіб (разом з водієм), без урахування дітей віком до 14 років.

Перевізник має поінформувати пасажирів про запровадження нових карантинних обмежень, а при перевезенні залізничним транспортом – перевіряти у пасажирів наявність визначених документів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!