На Львівщині вкрали кульки з ялинки, які вишила дружина військового

2874 0
Майстриня обіцяє грошову компенсацію за будь-яку інформацію про викрадені роботи.
Фото: Жовківська міська рада

Фото: Жовківська міська рада

У Жовкві невідомі вкрали з головної ялинки кілька іграшок, які власноруч вишила дружина захисника Галина Ковальська. 1 грудня майстриня встановила рекорд, виготовивши 150 авторських прикрас. 

«Соромно мені за тих, хто вкрав. Лише тиждень минув, як ми прикрасили ялинку, а мінімум 6 кульок вже немає. Спершу я помітила відсутність двох прикрас, а потім – ще більше. Зараз ялинка виглядає так, ніби неприкрашена з одного боку», – каже жінка у коментарі Tvoemisto.tv.

Жінка просить у жовківчан допомогти відшукати її вироби, а також обіцяє фінансову компенсацію за будь-яку інформацію. За її словами, у роботи вона вклала близько 100 тисяч гривень – кульки зроблені із якісного матеріалу та мають захисне покриття від вологи. 

Знайти крадіїв через записи камер відеоспостереження поки не вдалось. Галина Ковальська разом із працівниками міської ради планують закрити підхід до ялинки будівельною сіткою, щоб унеможливити повторні крадіжки. У Жовкві побоюються, що до Різдва кількість прикрас на ялинці може різко зменшитись.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv розповідало, що 1 грудня на Львівщині встановили рекорд України – головну міську ялинку у Жовкві прикрасили вишитими 150 кульками дружина військовослужбовця 63-ї бригади. Рекорд засвідчили представники Книги рекордів України, зазначивши, що це є також рекордом світу. Галина Ковальська розповіла, що працювала над прикрасами більше року, поки чекала чоловіка з війни.

Тетяна Дзяма
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!