На Львівщині оштрафували чоловіка, який підробив тест на Covid-19

3353 0
Фальшивий документ зробили на бланку «Ескулаб» без відтиску круглої печатки підприємства та відповідного QR-коду.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Яворівський районний суд Львівської області визнав винним чоловіка у підробці негативного результату ПЛР-тесту на Covid-19 і призначив 850 грн штрафу. Напередодні, 7 квітня, обвинувачений, перебуваючи за місцем свого проживання, за допомогою комп’ютерної техніки виготовив висновок дослідження на Covid-19 з негативним результатом.

Як повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 28 квітня, фальшивий документ зробили на бланку «Першої соціальної медичної лабораторії «Ескулаб» без відтиску круглої печатки підприємства та відповідного QR-коду. У такий спосіб чоловік планував уникнути самоізоляції в Україні.

Читайте також: Кіпр відкриває кордони для українців із 1 квітня. Які умови

Наступного дня, 8 квітня, під час перетину пункту пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення «Краківець – Корчова», рухаючись в Україну з Польщі, чоловік показав інспектору Державної прикордонної служби України начебто свій негативний ПЛР-тест на Covid-19.

У суді обвинувачений визнав вину і пояснив, що дійсно підробив висновок дослідження з негативним результатом, не здававши жодних аналізів, який надалі показав прикордоннику під час проходження митного контролю. Також чоловік уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, яку й затвердив суд.

Нагадаємо, уряд змінив умови перетину кордону України для деяких категорій мандрівників: відтепер від обов’язкової самоізоляції звільняють українців, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 72, а не за 48 годин.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!