На Львівщині оцінили збитки від нічної атаки безпілотників

1547 0
ППО у різних областях України ліквідувала 87 із 90 ворожих безпілотників.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

У ніч на 1 січня російська армія запустила по території України кілька десятків безпілотників. Працювала протиповітряна оборона, уламки дронів спричинили щонайменше дві пожежі. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Внаслідок влучання уламків БпЛА виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на вулиці Білогорща у Львові. Також через падіння уламків «шахеда» у Дублянах зруйновані дах на площі 600 м2 та перекриття на площі 120 м2, знищені 5 вікон у будинку, де розміщений факультет землевпорядкування і туризму Львівського національного університету Природокористування.

За словами голови ЛОВА, збитки від обстрілів становлять 2 мільйони 258 тисяч гривень. Йдеться лише про вартість будівлі, а збитки через втрачене майно ще підраховують.

Читайте також: Львівські рятувальники показали фото наслідків нічної атаки дронами

«Втрачені меморіальні речі Романа Шухевича: стіл, крісла, фотель, фортепіано, а також погруддя Романа Шухевича авторства Михайла Черешньовського та скульптура Степана Бандери авторства Ярослава Троцька. Решта близько 600 одиниць експонатів від початку повномасштабної війни перенесли в інше місце. Зараз вони у безпеці», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у новорічну ніч 2024 року ворог застосував рекордну кількість ударних БпЛА типу «Shahed». Атака здійснювалась хвилями із чотирьох напрямків: мис Чауда, Балаклава – Крим, Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!