На Львівщині перевірили відремонтований міст на трасі Львів – Радехів - Луцьк

2542 0
Фото: Служба автомобільних доріг

Фото: Служба автомобільних доріг

У Львівській області перевірили на міцність реконструйований міст через річку Західний Буг на автомобільній дорозі Н-17 Львів – Радехів - Луцьк поблизу населеного пункту Гайок. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг регіону.

«Випробування споруди на міцність – це завершальний етап для введення об’єкта в експлуатацію. 4 завантажених вантажівок, кожна з яких важить 25 тонн, виїжджають на міст, щоб перевірити його на якість та надійність. Вантажні автівки зупиняються у контрольних точках для проведення замірів. Після чого, ті ж завантаженні машини розганяємо до певної швидкості і знову проводимо відповідні заміри. Прикріпленні до моста датчики фіксують, як міст реагує на статичне та динамічне навантаження», – розповів керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

Додамо, автомобільна дорога Н-17 Львів – Радехів – Луцьк з’єднує між собою Львівську та Волинську області. Через зруйнований у 2021 році міст водіям доводилося обʼїжджати цей відрізок дороги.

Читайте також: Міст через річку Західний Буг на Львівщині перекриють для проїзду

Під часпроцесі реконструкції тут влаштували нові опори та змонтували 36 залізобетонних балок в чотирьох прогонах моста. З двох сторін моста встановили нові широкі тротуари, перильну та бар’єрну огорожу. Влаштували організоване водовідведення, освітлення моста та новий дорожній одяг. Довжина новозбудованого моста сягає 142 метри.

Після проведення випробувань споруди, міст знову функціонує у звичному режимі і вже зараз відкритий для руху автомобілів. 

Нагадаємо, 28 червня, для руху транспорту відкрили новий міст над річкою Західний Буг на дорозі Н-17 Львів-Радехів-Луцьк у селі Гайок. Старий міст на цій ділянці траси був в аварійному стані і обвалився два роки тому. Вартість будівництва нового 32-метрового моста становила 166,4 млн грн. Роботи виконувала ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл».
Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!