На Львівщині планують облаштувати постійне житло для переселенців замість модульного

1868 0
Облаштування постійного житла для переселенців вже реалізовують у Червоноградській та Дрогобицькій громадах.
Фото умовне/Твоє місто

Фото умовне/Твоє місто

На території Львівської області планують облаштовувати постійне житло для внутрішньо-переміщених осіб замість тимчасових модульних будинків. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Вадим Табакера.

«Для наших кліматичних умов модульні будинки є не надто адаптативним рішенням. Ми розглядаємо створення проєктів з міжнародною організацією міграції, де традиційне житло будуть викуповувати, будувати чи ремонтувати. Ця організація розглядає не села, а містечка, де легко знайти роботу та інтегруватися в життя громади, з точки зору далекої перспективи», – зазначив він.

За словами Вадима Табакери, реалізація постійного житла суттєво не відрізнятиметься вартістю від тимчасового. Проте потребуватиме більше часу. 

Читайте також: На Львівщині планують збільшити кількість місць для переселенців

«Реалізація модульних будиночків не вимагає детального плану територій. За одним рішенням чи листом органів місцевого самоврядування можна дозволити відвести ці ділянки по спрощеній процедурі для облаштування тимчасових конструкцій. Вони не є капітальними, тому не потребують розробки містобудівельної документації», – пояснив він.

Для реалізації створення постійного житла для переселенців на Львівщині вже підготували містобудівельні рішення. У області очікують коштів донорів, щоб розпочати роботи. Такі проєкти вже реалізовують у Добротвірській громаді Червоноградського району та в Дрогобичі. Також планують облаштування постійного житла для переселенців у Червонограді.

Нагадаємо, що Велика Британія та Польща планують збудувати на Львівщині та Полтавщині два тимчасові містечка для переселенців. 

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!