На Львівщині планують створити тактильну копію скель заповідника «Тустань»

778 0
У області активно працюють над збереженням та відновленням історичних пам'яток.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Львівській області облаштовують заклади культури та музеї для маломобільних груп населення. Зокрема, у планах створення тактильної копії скель заповідника «Тустань». Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Щодо Львівщини: маломобільні групи населення безперешкодно можуть відвідувати уже 1162 заклади культури; у 16 таких закладах нашої області є література шрифтом Брайля; у 24 – аудіокниги; в Історичному музеї є 58 тактильних таблиць найвідоміших експонатів; запланували створити тактильну копію скель Державного історико-культурного заповідника «Тустань», – зазначив він.

Читайте також: У парку «Знесіння» у Львові облаштують інклюзивний майданчик

За словами голови ОВА, у області активно працюють над збереженням та відновленням історичних пам'яток. Відтак роблять їх більш доступними для людей з інклюзією.

Нагадаємо, що у модульному містечку на Сихові у Львові облаштували інклюзивний будинок для людей із інвалідністю. Загалом тут є 21 житлова кімната, де можуть проживати люди з інвалідністю.

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!