На Львівщині відремонтують прикордонні дороги

2769 0
Наступного року Міністерство інфраструктури має намір залучити кредити у польської сторони на 100 мільйонів євро та в угорської на 50 мільйонів євро задля покращення дорожньої інфраструктури у прикордонних територіях.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

У середу, 23 листопада, Львівщину відвідав міністр інфраструктури України Володимир Омелян та оглянув хід ремонтних робіт на автомобільній дорозі Судова Вишня – Яворів – Рава-Руська. Про це інформують у прес-службі ЛОДА. Зокрема, заплановано відремонтувати близько 55 км цього автошляху

«Тут іде розширення дороги, відповідно робиться велика кількість земляних робіт, також відбувається облаштування основи дороги і укріплення дороги на тих ділянках, де вона розширюється, і після цього буде основа й два шари асфальту. Нам треба наступного року завершити дорогу Львів – Самбір, Львів – Кам’янка, Львів – Тернопіль, і для нас є дуже важливо зробити перемички, щоб зв’язати радіальні дороги. Таким чином, сподіваюся, що у 2017 році всі дороги, які будуть вести від Львова радіально у різні сторони, будуть завершені у повному обсязі», – зазначив  Олег Синютка, голова Львівської ОДА., пише zik.ua.

Орієнтовна вартість робіт на автомобільній дорозі Судова Вишня – Яворів – Рава-Руська – близько 660 млн грн. У цьому році планують відремонтувати 5 км дороги та витратити на ремонт близько 62 млн грн. Ремонтні роботи ведуться за рахунок коштів інвестиційного проекту державного бюджету.

Читайте також: Україну та Угорщину з’єднає нова дорога

«На сьогодні ми багато уваги приділяємо розвитку прикордонної інфраструктури, у тому числі й Львівщини. Зокрема, це робимо для того аби у майбутньому не виникало різниці у якості між українськими та європейськими дорогами. Аналізуємо як пасажирські, так і вантажні потоки. Хочемо також, аби європейські автобани мали продовження і на території України. Маємо намір забезпечити і зручне сполучення для мешканців прикордонних територій»,  – повідомив Володимир Омелян, і додав, що у найближчому майбутньому планується залучити кредити у польської сторони на 100 мільйонів євро та в угорської на 50 мільйонів євро задля покращення дорожньої інфраструктури у прикордонних територіях.

Нагадаємо, у рамках проекту «Шовковий шлях», через Україну, зокрема Львівщину, прокладуть транспортні магістралі до Китаю та країн Європи. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!