На Львівщині планують внести зміни до Схеми планування області

1401 0
Схему планування території області затверджували ще 2009 року.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

Комісія з питань розвитку місцевого самоврядування спільно з департаментом архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА розпочали роботу над внесенням змін до Схеми планування території Львівської області. 

«Напрацювання змін до Схеми планування території Львівської області, затвердженої в 2009 році, підтримують територіальні громади. Як свідчить практика, процес підготовки таких змін достатньо тривалий. Тому, очевидно, що у 2024 році триватиме формування завдань виконавцям для розробки змін до Схеми планування території Львівської області. В оновленому документі максимально мають бути враховані та конкретизовані всі актуальні потреби області», – повідомив голова комісії Володимир Кирилич.

Комісія також проголосувала за низку пропозицій до проєкту рішення Львівської обласної ради «Про внесення змін до Схеми планування території Львівської області», який буде винесений на розгляд депутатського корпусу.

«Це насправді важливий, хоч і глобальний документ. Щось на зразок генплану, але більш стратегічно-планувального напрямку. Він визначає ключові параметри містобудівного планування – де в області будуть промислові території, де пролягатимуть головні дорожні магістралі, де залишаться ліси та мисливські угіддя, а де може бути забудова. Чи на часі? Схему планування території області затверджували ще 2009 року. За цей час ми не лише почали жити з новим адміністративно-територіальним устроєм, але й точно в інших реаліях. Тим паче, фінансування розробки такого документа буде не з бюджету - департамент архітектури ЛОВА пообіцяв пошукати альтернативні джерела», – повідомив депутат Львівської облради Любомир Зубач.

Зазначимо, що схема планування території Львівської області – це містобудівна документація регіонального рівня, яка визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови, використання територій адміністративно-територіальних одиниць та їх окремих частин.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!