Інвестори з Саудівської Аравії і Китаю презентували проєкт будівництва нового заводу на Львівщині

1124 0
Проєкт передбачає створення у Червоноградському районі промислового комплексу з виробництва синтетичного рідкого палива на основі сировини Львівсько-Волинського кам’яновугільного басейну.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У Червоноградському районі, що на Львівщині, планують реалізувати інвестиційний проєкт з будівництва комплексу з отримання моторних палив. Презентувати проєкт сьогодні, 25 січня, делегація інвесторів з Катару, Саудівської Аравії та Китайської Народної Республіки. Про це повідомляє Львівська обласна рада.

Міжнародний інвестиційний проєкт передбачає створення у Червоноградському районі промислового комплексу з виробництва синтетичного рідкого палива на основі сировини Львівсько-Волинського кам’яновугільного басейну. Його вартість становить близько 5 млрд доларів США.

Читайте також: На Львівщині заявили про погашення заборгованості з зарплат для шахтарів

За словами розробників проєкту, на Львівщині планують впровадити новітні технології світового рівня, які до цього часу не використовувалися в Україні. Реалізація проєкту надасть можливість створити нові робочі місця та залучити інвестиції.

Читайте також: У Львові хочуть ревіталізувати 15 заводів. Карта

За словами заступника комісії з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та ПЕКу Тараса Подвірного, проєкт дасть змогу ревіталізувати індустріальний Червоноградський район та територію усього Львівсько-Волинського вугільного басейну, який потерпає від поступового закриття окремих гірничих підприємств.

Наразі тривають роботи із напрацювання дорожньої карти, алгоритму дій супроводу інвестиційного проєкту на кожному етапі його реалізації.

Нагадаємо, що у Стрию на Львівщині заклали перший камінь у спорудження нового заводу компанії з російським корінням «AEROC Галичина». Планують, що це буде сучасне підприємство із виготовлення виробів з автоклавного газобетону потужністю 480 000 кубічних метрів/рік.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!