На Львівщині побудують Центр безпеки громадян за завищеною ціною

888 0
Побудувати Центр мають до кінця 2024 року.
Фото умовне

Фото умовне

У селі Новий Кропивник, що у Східницькій громаді Львівської області, планують побудувати Центр безпеки громадян. «Наші Гроші» проаналізували закупівлю та виявили, що ціни на деякі матеріали та роботи є вищими за ринкові у у півтора раза. 

Відомо, що управління капітального будівництва Львівської ОДА 25 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельний альянс Монтажпроект» будівництво Центру безпеки громадян Східницької громади в селі Новий Кропивник за 33 млн грн. 

Упродовж наступного року  тут мають виконати загально-будівельні роботи і вогнезахист металевих конструкцій, влаштувати інженерні мережі та мережі зв’язку, відеонагляд, протипожежний захист, блискавкозахист, підпірну стіну та зовнішнє освітлення, благоустроїти територію.

«Низка цін у підсумковій відомості ресурсів перевищують ринкові ціни. Так, дахові сендвіч-панелі з базальтової вати товщиною 200 мм коштують 2 580 грн/кв. м. «Inteco Construction» підтвердили «Нашим грошам» свою ціну в 1 630 грн/кв. м, що в півтора раза дешевше», – йдеться у матеріалі.

Лише на цих матеріалах замовник переплатить приблизно 1,4 млн грн. Крім того, вогнезахисний матеріал Ендотерм-400202 врахували по 398 грн/кг, тоді як в магазинах його можна купити по 266 грн/кг.

Арматура композитна склопластикова діаметром 8 мм коштує 19,75 грн/м. «УкрАрмПласт» пропонує її по 12,60 грн/м, а «Епіцентр» – по 12,80 грн/м. Це в півтора раза дешевше.

Читайте також: На Львівщині відремонтують дорогу до кордону за 238 млн грн

«Світлодіодні світильники  СЕТО TRL-34 Prom 120 врахували по 3 456 грн/шт. Компанія «Системи енергозбереження та освітлення» підтвердила «Нашим грошам» свою ціну в 2 450 грн/шт. Це в півтора раза дешевше. Ринкова ціна може бути ще нижчою, бо компанія пропонує знижку 40-45% при закупівлі світильників від 50 штук. У кошторис таких врахували 75 штук», – зазначають у статті.

Відомо, що компанія, з якою уклали договір, не мала конкурентів у торгах.

Нагадаємо, що загалом минулого тижня (23 – 29 жовтня) на Львівщині оголосили тендерів на загальну суму у понад 707 млн грн. Йдеться про тендери від установ, вартість яких перевищує 10 мільйонів. Детальніше тут

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

 

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!