На Львівщині почали встановлювати перші модульні захисні бункери

6117 0
Вартість модульного бункера складає понад 200 тисяч гривень.
Фото: Львівської ОВА

Фото: Львівської ОВА

На Львівщині розпочали встановили модульні захисні сховища. Перший модульний бункер зʼявився у селі Купичволя на території дитячого садка, адже там не було власного укриття. Його облаштували дитячими меблями та запасом питної води. Сховище розраховане на 25 місць. 

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, таку ж конструкцію встановлюють на території школи у селі Бутини. Там розпочали укріплювати споруди, зокрема насипають ґрунт, облаштовують вхід до укриття та встановлюють вхідні двері. Це сховище розраховане на одночасне розміщення 100 осіб. 

Читайте також: Садовий розповів, як готується до можливого ядерного удару

Вартість модульного бункера складає понад 200 тисяч гривень. Кошти виділили з місцевого бюджету Великомостівської територіальної громади.

«Такі модульні бункери чудова альтернатива, щоб забезпечити в найкоротші терміни захисними укриттями будь-які заклади чи установи, що не мають своїх сховищ або потребують додаткового облаштування для захисту. Встановлюються та виготовляються вони дуже швидко – до 3 днів», – сказав начальник Червоноградської РВА Андрій Дяченко.

Довідково

Розробили таку технологію компанія «Індустрія ЛВ» та «Хоббіт Хаус», що на Львівщині. Їх основа виготовляється з бетону марок Б35-Б40 (такий бетон використовують для будівництва бункерів). Конструкцію заглиблюють під землю на 1 метр і роблять насип висотою 2,1 метра, укритий травою. Бетонні конструкції складаються з трьох частин, всередину можна провести всі комунікації. Також модулі можна з‘єднувати один з одним, що забезпечить ще більше додаткових місць в разі небезпеки.

Такі споруди передбачені для захисту від ударної хвилі та уламків боєприпасів.

Антоніна Костик

Фото: Львівської ОВА

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!