На Львівщині поляки збудують новий завод та створять робочі місця

47805 0
Жовківська громада надасть в оренду орієнтовно 10 гектарів для заводу, який планують збудувати у селі Сопошин.
Фото: Image

Фото: Image

На Львівщині польська компанія збудує завод по виробництву власної продукції та створить близько 500 робочих місць. Минулого тижня Жовківська громада вже підписала меморандум про співпрацю з фармацевтичною компанією. Після отримання землі і всіх необхідних документів на будівництво підприємства потрібно орієнтовно 1,5 роки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова Жовківської міської ради Олег Вольський. 

«BIOFARM» – це одна із найбільших фармацевтичних компаній у Польщі, їхній центральний офіс знаходиться у Познані. Вони працюють на різних ринках, зараз у них з’явилось бажання зайти на український ринок, і для цього вони готові збудувати підприємство – окремий завод. Після того, як я відвідав їхній завод у Польщі, побачив весь процес виробництва, їхнє сучасне обладнання, ми почали активну співпрацю. Я презентував ділянки, де можна побудувати виробництво, і їх зацікавило саме тут відкрити новий завод», – зазначив він.

Читайте також: На Львівщині побудують новий завод за 27 млн євро

Олег Вольський каже, що минулого тижня вже підписали меморандум про співпрацю з польською фармацевтичною компанією. У ньому йдеться про те, що Жовківська громада надаватиме землю для підприємства – орієнтовно 10 гектарів. 

Фото: Олег Вольський/Facebook

«Вони хочуть взяти в оренду або викупити землю у Жовківській громаді, і розпочати будівництво. Зараз ми робимо зміни у генеральному плані, адже земельна ділянка, яка їх зацікавила, знаходиться у селі Сопошин. До кінця року ми маємо впорядкувати всі документи. За попередніми домовленостями, компанія наступного року вже готова розпочати роботи – сам проєкт і будівництво підприємства», – додав він.

Читайте також: На якому етапі будівництво хлібопекарського заводу на Львівщині, який будує ексрегіонал

Наразі невідомо скільки коштуватиме оренда гектару в Жовківській громаді. Все залежить від нормативної грошової оцінки. Однак громада готова надати компанії пільги на оренду. Загалом підприємство зацікавлене працювати на український ринок, але потужність дозволить також експортувати товар. Крім того, компанія розглядає можливість бути учасниками індустріального парку. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!