На Львівщині поновили на посаді директора, якого звільнили через цькування учнів

4484 0
Також йому вдалось відсудити майже 400 тисяч грн у відділу освіти Боринської селищної ради.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Львівський апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу ексдиректора сільської школи Івана Січака, якого звільнили за цькування учнів. Окрім цього, чоловіку вдалось стягнути з відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Боринської селищної ради 387318 грн на свою користь за вимушені прогули роботи та 6000 грн моральної компенсації. 

Джерело: Єдиний державний реєстр судових рішеньZaxid.net

Як зазначено в протоколі про адміністративне правопорушення, Іван Січак в період з вересня 2021 по жовтень 2021 року, перебуваючи на посаді директора Верхньояблунського закладу загальної середньої освіти І-III ступенів, вчиняв моральне та фізичне насильство над учнями школи. Це правопорушення задокументовували тричі до різних неповнолітніх осіб.

Саме на ці документи і подає скаргу захист Івана Січака, вказуючи, що в протоколах не зазначено конкретизації суб’єктивної та об’єктивної сторони злочину. Також посилаються на те, що вони велись неправильно, а багато деталей правопорушення не зазначено. Сторона скаржника заявляє, що у цькування не було систематичного характеру, а тому за ч.1 ст. 173-4 КУпАП немає складу правопорушення, адже згідно п. 3-1 ст. 1 Закону України «Про освіту» типовою ознакою булінгу є систематичність діяння

Читайте також: У МОЗ відреагували на приниження студентів у Львівському медуніверситеті

Враховуючи це, Турківський районний суд частково задовольнив позов Івана Січака та скасував його відсторонення та звільнення, поновивши чоловіка на посаді директора Верхньояблуньського ЗЗСО І-III ступенів.

Нагадаємо, що у вересні 2022 року мешканці села Верхня Яблунька Самбірського району вимагали звільнити директора школи та вчителів через відвідування храмів УПЦ МП. Таку ініціативу підтверджує лист старости села Єви Семків від 12 вересня 2022 року, скерований до очільника Львівської ОВА Максима Козицький. На нього ж і відреагували в відділі освіти Львівської ОВА.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!