На Львівщині працюють мобільні гінекологічні бригади. Як обстежитися

926 0
Робота виїзної мобільної бригади, її послуги та витратні матеріали – безкоштовні.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Лікарі Львівського обласного клінічного перинатального центру виїжджають у райони та селища, безоплатно проводити гінекологічні огляди, експрес-тестування вагітних жінок, а також консультувати з питань планування сім’ї (безпліддя, невиношування вагітності) та хвороб терапевтичного профілю. Про це повідомили у благодійному фонді «Інститут розвитку сім’ї та дитини».

У мобільній гінекологічній бригаді доступні такі послуги:

  • медичний огляд гінеколога та сімейного лікаря;

  • УЗД-дослідження;

  • електрокардіограма;

  • консультація з питань жіночого здоров'я, включаючи до- та післяпологовий період, здоров'я матері, догляд за дитиною;

  • консультація з питань ВІЛ-інфекцій та захворювань, що передаються статевим шляхом;

  • медична та психологічна підтримка постраждалих від домашнього насильства або інших видів насильств, пов'язаних з війною.

Робота виїзної мобільної бригади, її послуги та витратні матеріали – безкоштовні. Однак тих, хто потребує додаткових обстежень та консультацій, фахівці направляють до спеціалізованих медичних закладів.

Читайте також: Вберегтися від раку шийки матки. Що насправді може допомогти

Щоб дізнатись про роботу лікарів за місцем перебування, потрібно зателефонувати до відділення жіночої консультації Львівського клінічного перинатального центру за номером: 096-194-20-75 (будні з 9:00 до 16:00), або на загальну лінію 3033, де щодня з 9:00 до 18:00, дзвінки з мобільних операторів та міських номерів по Україні — безоплатні.

Нагадаємо, що кожні дві хвилини у світі від раку шийки матки помирає одна жінка. В Україні рівень захворюваності на цей вид раку є одним із найвищих серед європейських країн. Проте, кажуть лікарі, вберегти своє здоров’я і життя насправді не важко. І першим кроком у цьому є регулярний огляд в гінеколога.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!