На Львівщині реконструюють пункти пропуску на кордоні з Польщею

2757 0
Наступного тижня очікують підписання контракту на реконструкцію прикордонного пункту пропуску «Краківець»
Фото: varianty.lviv.ua

Фото: varianty.lviv.ua

Державна фіскальна служба України підписала угоди з польськими компаніями пр реконструкцію двох пунктів пропуску «Рава-Руська» та «Шегині». Проце на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат і учасник групи з міжпарламентських зв'язків з Польщею Михайло Хміль.

Зокрема йдеться про реконструкцію прикордонного пункту пропуску «Рава-Руська» за приблизно 1,5 млн євро та «Шегині» за 15 млн євро.

«Наступного тижня очікуємо підписання угоди по пункту пропуску "Краківець" (6,9 млн. євро). За умови оперативного погодження контрактів Міністерством фінансів Польщі будівельні роботи можуть розпочатись уже літом і мають бути зреалізовані до 2020 року», — написав Михайло Хміль.

За його словами, реконструкція згаданих пунктів пропуску дасть можливість чітко розмежувати смуги для вантажного, пасажирського та легкового транспорту, а також частково автоматизувати роботу митників, зокрема через автоматичне зчитування номерних знаків із транспортних засобів.

«У результаті матимемо скорочення часу митного огляду, а відповідно і зменшення черг на українсько-польському кордоні», — зауважив Михайло Хміль.

Загальна сума польського кредиту, в межах міжнародного договору між урядами України та Польщі про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги, становить 100 млн євро. 25 мільйонів від суми передбачено на оптимізацію трьох пунктів пропуску (ДФС), 7 мільйонів для Державної прикордонної служби та 68 мільйонів євро на ремонт прикордонних автомобільних доріг для Укравтодору.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!