На Львівщині ремонтують ще один міст, який 15 років тому зруйнувала повінь

736 0
Міст було зруйновано під час повені у липні 2008 року.
фото: лова

фото: лова

У селі Монастирець Комарнівської територіальної громади Львівської області тривають ремонтні роботи будівництва мосту через р. Дністер на автомобільній дорозі Монастирець-Поляна. Міст було зруйновано під час повені у липні 2008 року. У тому ж році розпочали ліквідацію наслідків стихійного лиха, проте через брак фінансування роботи призупинили.

Джерело: Львівська ОВА.

Як зазначив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко, жителям прилеглих сіл впродовж 15 років доводилося користуватися старим аварійним дерев’яним мостом, який не міг забезпечити безпеку та комфорт для жителів.

Читайте також: На Львівщині до кінця року перекрили мостовий перехід у Великих Мостах 

Ремонт виконують за кошти Державного дорожнього фонду. Підрядна організація: ПП «ТРАНС-СЕРВІС». 

В межах будівельних робіт передбачено:

  • зварювання та монтаж металевих балок прогонової будови;
  • влаштування монолітної залізобетонної плити;
  • влаштування асфальтобетонного покриття, а також бар’єрного та перильного огородження;
     

Вже виконано роботи із битонування конусів мосту, шпаклювання та фарбування опор, зварювання металевих балок та влаштовано 4 балки з 8.

Нагадаємо, на Львівщині відновили проїзд мостом, який забезпечує сполучення між населеними пунктами Стрілківської територіальної громади та державною автомобільною дорогою Н-13 Львів-Самбір-Ужгород. Цей міст також був зруйнований ще в 2008 році. 

Юлія Кметик

Фото: ЛОВА

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!