На Львівщині почався сезон захворюваності на грип. Кількість звернень – на 15% більша

1278 0
Кількість звернень про медичну допомогу від людей з ознаками застуди зросла на 15%.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Упродовж останнього тижня на Львівщині спостерігають збільшення випадків захворювання на грип. Кількість звернень на медичну допомогу від людей з ознаками застуди зросла на 15%.

Джерело: головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченкоі директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис під час брифінгу 10 листопада

Станом на сьогодні на Львівщині 227 осіб перебувають на стаціонарному лікуванні. У період з 31 жовтня по 7 листопада госпіталізували 183 людини з ознаками ГРВІ, з них – 110 дорослих та 73 дітей. Згідно з даними Центру контролю та профілактики, методом полімеразно ланцюгової реакції грип підтвердили у 67 випадках. 

Читайте також: На Львівщині прогнозують два нових штами грипу

«Який це саме грип А станом на сьогодні невідомо. Всі вакцини, які виготовлені для цього епідсезону, захищають від усіх чотирьох видів грипу, які прогнозовано будуть циркулювати в цьому епідсезоні», – зазначила Наталія Іванченко.

Зазначимо, що єдиним методом профілактики захворювання є вакцинація, яка є абсолютно добровільною. В аптеках доступна чотирьохкомпонентна вакцина «Джісі Флю», яка здатна захистити усіх, хто матиме бажання провакцинуватися. Також очікують централізовану поставку від МОЗ певної кількості доз вакцини, яку скерують на ті групи населення, які мають підвищений ризик на захворюваність грипом. 

Найбільш уразливими до грипу є діти до 5 років, вагітні жінки, люди з цукровим діабетом, ожирінням, з порушенням дихальної або серцево-судинної системи. Серед симптомів варто відзначити підвищення температури тіла, головний біль, нудоту та ломоту м’язів. 

Читайте також: «Будуть циркулювати чотири штами грипу». Де і кому вакцинуватися у Львові

Нагадаємо, що на Львівщину прийшов штам грипу А, який вважається пандемічним. Станом на 8 листопада РНК цього вірусу виявили у пробах від 40 мешканців області методом ПЛР. Хворі перебувають як у стаціонарі, так і на амбулаторному лікуванні. Про те, коли й кому потрібно зробити щеплення, а також як вакцинуватися – читайте тут

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!