На Львівщині розпочалася нова хвиля коронавірусу. Коли чекати піку

6867 0
Наразі ситуація стабільна і контрольована.
Фото: Місто

Фото: Місто

На Львівщині розпочалася чергова хвиля коронавірусу і щотижня фіксують все більше хворих на Covid-19. Чи очікувати піку захворювання вже восени, наразі не відомо, але ризик є. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Іванченко.

За її словами, за минулий тиждень при лабораторному дослідження Covid-19 підтвердили у 218 осіб. У порівнянні з позаминулим тижнем зростання є на 30%. Захворюваність розповсюджується нерівномірно – здебільшого захворіли мешканці Львівського, Дрогобицького і Золочівського районів Львівщини.

Читайте також: У лікарнях Львівщини із Сovid-19 перебуває більш ніж сто хворих

Як уточнив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис, у лікарнях перебуває 134 пацієнти. Здебільшого хворіють люди старшого віку, які мають супутні захворювання. 70% з них – жінки.

На коронавірус хворіють також діти. Зокрема, семеро зараз перебувають у лікарнях. Їхній стан оцінюють як стабільний або середньої важкості.

«Коронавірус нікуди не зник. Фактично, ми входимо у фазу, коли вже четвертий тиждень поспіль фіксуємо зростання кількості захворюваності. Проте ситуація наразі стабільна і контрольована», – каже Орест Чемерис.

За його словами, медицина Львівщини готова до збільшення кількості хворих на коронавірус – кисню та медичних концентратів достатньо. Загалом в області пацієнтів із коронавірусом можуть лікувати 20 медичних закладів. У них укладені пакети та угоди з Національною службою здоров'я України.

Читайте також: Серед мешканців Львівщини циркулює Омікрон ВА.2. Де і хто хворіє найчастіше

Аби вберегтися, варто не забувати про маски, уникати місць масового скупчення людей, а коли захворіли – сидіти вдома. Також радять пам’ятати про вакцинацію. На сьогодні людина повинна мати дві дози щеплення від коронавірусу та бустер. Через 6 місяців після основного щеплення потрібно отримати бустерну дозу вакцини. 

Нагадаємо, що в Україні офіційно дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти Covid-19 усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами

Ольга Шведа

Відео Марти Байдаки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!