На Львівщині розпочали ремонтувати аварійний міст. Організовано реверсивний рух

7124 0
Йдеться про міст на автошляху до Волинської області.
Фото: Служба автомобільних доріг

Фото: Служба автомобільних доріг

На автомобільній дорозі Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква розпочали ремонтувати міст через річку Болотня поблизу населеного пункту Сілець. На ділянці проведення ремонту організовано реверсивний рух автомобільного транспорту.

«Переправу зведено у 1960 році, а у 1975 році проведено реконструкцію споруди. З того часу жодних робіт з капітального ремонту чи реконструкції не проводили. Через суттєве навантаження на міст впродовж 48 років відбулося руйнування та розходження балок, деформація опор, пошкодження перильного та бар’єрного огородження. Крім цього, на мості відсутня належна гідроізоляція, без якої споруда у високому вологому середовищі зазнає швидкого руйнування. Після проведення фахівцями відповідного обстеження 30 метрової споруди виявлено, що  міст є обмежено працездатний та перебуває у ІV експлуатаційному стані», каже керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

Читайте також: На Львівщині відновили будівництво моста через річку Західний Буг

Станом на сьогодні виконують роботи на одній частині споруди, а саме мостовики влаштовують накладну плиту. До цього вже провели такі роботи:

  • посилення балок прогонової будови та відновлення їх захисного шару;
  • встановлено шафову (підпірну) стінку;
  • влаштовано перехідні плити;
  • укладено шар покриття арматури та прогонової будови;
  • проведені роботи з армування накладної плити.

Також планують облаштувати тротуар,гідроізоляцію,конструктивні шари асфальтобетонного дорожнього покриття, перильне та бар’єрне огородження. У травні планують відкрити рух автомобільного транспорту відремонтованою частиною мосту і розпочати ремонтні роботи на іншій частині.

Нагадаємо також, що на Львівщині відновили ремонтно-будівельні роботи на мостовому переході через річку Західний Буг поблизу села Гайок на автомобільній дорозі Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!