На Львівщині штам «Дельта» підозрюють у двох дітей

1703 0
Загалом інфікування «Дельтою» досліджують ще у 30 мешканців Львівщини.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Наявність Дельта-штам на Львівщині підозрюють у ще 30 осіб, серед яких – двоє дітей. Зразки цих тестів відправили на дослідження до Центру громадського здоров’я МОЗ. Про це повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

«Зразки тестів цих 30 осіб відправили на дослідження до Центру громадського здоров’я МОЗ України Києві. Нагадаємо, що наявність Дельта-штаму на Львівщині раніше підтвердили у 24-х осіб, один з яких, 36-річний чоловік, помер, бо запізно звернувся за медичною допомогою. Пацієнт не був вакцинований», – каже вона.

Читайте також: Ситуація ускладнилася. Львівщина – на другому місці за кількістю нових хворих на Covid-19

Серед тих, хто помер чи перебуває у реанімаційних відділеннях, ніхто не вакцинований від Covid-19. Водночас будь-яка вакцина захищає від летальних наслідків та важкого перебігу захворювання, додає Наталія Іванченко.

Зазначимо, за останні три тижні на Львівщині суттєво зросла заповненість ліжкомісць в медзакладах – з 4% до 15%. Вона також нагадала, що при найменших ознаках ГРВІ необхідно звернутися до сімейного лікаря і здати ПЛР-тест: це важливо, адже контактні особи повинні залишатися вдома і також обстежитися.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Від початку пандемії на коронавірус на Львівщині перехворіли 140 715 осіб, з яких 5% становлять діти.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!