На Львівщині стартує фестиваль «Ту Стань!». Програма, вартість квитків, як доїхати

2947 1
Триденний фестиваль української середньовічної культури починається вже завтра, 4 серпня.
фото: tustan.ua

фото: tustan.ua

З 4 по 6 серпня у с. Урич Сколівського району Львівської області триватиме 12-й фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!», інформує прес-служба заходу.

Програма фестивалю

На гостей заходу чекають бугурти та лицарські поєдинки, стрільба з луків та арбалетів, вуличні музики та велика сцена, ремісничі майстер-класи і середньовічний ярмарок, духовна територія й Тустанський університет, кіношкола для аматорів та кінолюбів.

Музичну програму забезпечать гурти Torban, The Doox, Lemko Bluegrass Band, Lirwak, ЯгОди та Musica Radicum. Також відбудеться конкурс вуличних музик з їхніми виступами в різних локаціях.

Читайте також: У центрі Львова вперше за сто років планують звести храм. Хто проти?

У рамках літературної програми відвідувачам запропонують випробувати ораторські здібності, прочитати уривок поеми, послухати твори молодих поетів, приєднатися до літературної майстерні і колективного написання поеми.

Театральну сцену наповнять вистави молодих театрів зі Львова, Калуша і Полтави, а також імпровізаційні шоу та майстер-класи. У межах Тустанського університету професор Леонтій Войтович прочитає лекцію про суспільство Королівства Русі, Олександр Шершун – про середньовічну історію Закарпаття, а мистецтвознавець Лев Скоп, крім лекції про галицьке середньовічне мистецтво, проведе ще авторський майстер-клас.

Під час КіноНочі відбудуться покази українських фільмів під відкритим небом: «Жива Ватра», «Життя і смерть у Гуцулії», «Політ золотої мушки», «Гетьман» та інші. А для майстер-класів ремісників виділять окрему галявину.

Читайте також: Від націоналізму до ІТ. Антрополог з Угорщини про ідентичність львів’ян

Квитки

Квитки ще можна придбати заздалегідь онлайн. Вартість абонементу на 1 день – 120 грн, на всі три – 250 грн. На місці квитки продаватимуться по 150 та 350 грн відповідно. Пільговий денний квиток для школярів коштує 80 грн.

Безкоштовним є вхід для учасників АТО та дітей до 6 років (за наявності відповідних документів). Також безкоштовно на фестиваль можуть потрапити мешканці Підгородецької сільської ради (села Урич, Підгородець та Сопіт) за наявності паспорта з місцевою пропискою.

Місце для ночівлі у наметовому містечку вартує 50 грн.

Читайте також: Духівники твого міста. Чому владика Едвард Кава знімає військову форму

Як доїхати

Зі Львова на фестиваль та назад можна доїхати спеціально організованим транспортом. Вартість – 120 грн в один бік. Дізнатися деталі та забронювати місця можна за телефоном: +38 067 80 23 556. Виїзд зі Львова відбувається в кожен день фестивалю о 9:00. Виїзд з Урича у п’ятницю – о 20:00, у суботу – о 20:00 та 23:00, у неділю – о 19:00.

Громадським транспортом можна доїхати з пересадкою у Стрию, Східниці, Трускавці чи Сколе. Розклад руху автобусів та потягів можна переглянути тут.


Читайте також:
3 Серпня, 2017 22:39
Yurko Дорого.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!