На Львівщині створять 3D-модель церкви XVII століття – Покрови Пресвятої Богородиці

900 0
Це необхідно для того, щоб якомога точніше зафіксувати нинішній стан об’єктів і у випадку руйнування – максимально точно їх відновити.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

Для церкви Покрови Пресвятої Богородиці, що у селі Попелі, у Бориславській громаді на Львівщині, оцифрують та створять 3D-модель. Церква старовинна, збудована ще у 1833 році. Про це повідомляє Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА.

Читайте також: Чотири храми у Львові матимуть власні 3D-моделі

Оцифрування та 3D-модель необхідні для того, щоб якомога точніше зафіксувати нинішній стан об’єктів і у випадку руйнування – максимально точно їх відновити.

Фахівці компанії «Skeiron» та «Галичгеобуд» уже розпочали фотозйомку та лазерне сканування церкви. Роботи профінансує їх польський інститут «Polonika».

Читайте також: На Львівщині створять 3D-моделі 16-ти пам’яток архітектури

Нагадаємо, що на початку повномасштабної війни росії проти України на Львівщині сформували перелік пам’яток, які першочергово потрібно оцифрувати та створити 3D-моделі. У Львові також проводять 3D-сканування пам’яток архітектури, що дозволить зафіксувати усі параметри об’єктів та відтворити їх точну копію у разі руйнування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!