На Львівщині створять три нових наукових ліцеї

3471 0
Нові освітні заклади з’являться у Львові, Бориславі та Винниках.
Фото: НУШ

Фото: НУШ

На Львівщині з’являться три наукових ліцеї. Один з них створять на базі санаторної школи у Бориславі, ще один – на базі львівської санаторної загальноосвітньої школи №1, третій – на базі Винниківської санаторної школи. Для цього вже є відповідне розпорядження, повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОВА.

Ліцей у Львові матиме хіміко-біологічний профіль, а у Винниках – інформаційно-технологічний. Щодо наукового ліцею у Бориславі, то його створять поєднавши санаторну школу обласного підпорядкування та Бориславську гімназію.

Читайте також: «Навчання без меж». В Україні стартує освітній проєкт для школярів 5-11 класів

«Тобто об’єднавши ці два заклади, плануємо створити єдиний науковий ліцей. За узгодженням профілю цього навчального закладу, передбачається, що ліцей мав би бути фізико-математичного та лінгвістичного профілю, адже Бориславська гімназія має добре кадрове забезпечення та високі досягнення саме в цих напрямках. Зараз готується проєкт статуту для цього закладу і наступним кроком буде підготовка розпорядження про створення наукового ліцею в місті Бориславі», –  повідомила начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти і науки Ірина Сислюк.⠀

У департаменті ЛОВА додають, що функціонування наукових ліцей передбачає співпрацю з вишами. Відтак, до спільної діяльності з Бориславським науковим ліцеєм Рада директорів планує залучити Дрогобицький педагогічний університет імені Івана Франка, а також Львівський національний університет імені Івана Франка.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!