На Львівщині створять туристичний маршрут замками князів Острозьких

1537 0
До маршруту замками князів Острозьких увійде замок у Старому Селі, що на Львівщині.
Фото: uk.wikipedia.org

Фото: uk.wikipedia.org

В Україні хочуть створити новий туристичний маршрут, який охоплює спадщину князів Острозьких у трьох областях – Львівській, Рівненській та Хмельницькій, йдеться на сторінці Віртуального музею спадщини князів Острозьких.

Туристичний маршрут замками князів Острозьких» Старе Село – Дубно – Острог – Старокостянтинів сягатиме довжини у 380 км і об’єднає спадщину одного з найвпливовіших княжих родів української історії.

Зокрема, маршрут замками князів Острозьких проходитиме Львівською, Рівненською та Хмельницькою областями та об’єднає в єдиний культурно-туристичний продукт музейні та культурні установи міст і допоможе комплексно та якісніше популяризувати історику-культурну спадщину. Маршрут враховує інтереси велотуристів, індивідуальних туристів, сімей з дітьми.

Маршрут замками Князів Острозьких матиме:

  • 10 пам’яток культурної спадщини (1 найбільший замок Львівщини в Старому Селі площею 2 га; 6 пам’яток національного значення в Острозі – Острозький замок, Кругла вежа, Богоявленський собор, Острозька академія, Луцька башта, Культурний барбакан; 2 пам’ятки в Дубно – Дубенський замок, Луцька брама; 1 пам’ятка в Старокостянтинові – Замок Острозьких;
  • мобільний додаток з квестами для цікавішого маршруту;
  • віртуальний персонаж БімкО;
  • інформаційні стенди та таблиці українською та англійською мовами, шрифтом Брайля, qr-кодами.

Проєкт передбачає розробку мобільного додатку для проходження туристичного маршруту, який міститиме квести, додаткову інформацію, анімованого персонажа БімкО. Цей персонаж буде досліджувати історію разом з дітьми та батьками, а ім’я він отримав від акроніма назви організації «Братство ім. князів Острозьких».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!