На Львівщині створили дитяче медоб'єднання лікарень

1196 0
Новий медичний заклад матиме назву «Львівський регіональний клінічний центр медицини дитинства».
Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ»/Андрій Польовий

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ»/Андрій Польовий

На Львівщині створили надкластерну лікарню. Відповідне рішення прийняли у вівторок, 19 вересня, під час засідання позачергової сесії Львівської обласної ради.

Депутати ухвалили приєднання львівського «ОХМАТДИТу» до Західноукраїнського спеціалізованого медичного дитячого центру. Новий медичний заклад матиме назву «Львівський регіональний клінічний центр медицини дитинства».

«Це об’єднання не є спонтанним. Самі медичні колективи виступили з ініціативою об’єднатись. Надкластерна лікарня – це не просто високопрофільна лікарня, а медзаклад, який має надавати всеоховлюючу допомогу. Це дуже вигідно для маленьких пацієнтів. Для медперсоналу це можливість професійно зростати та вчитись, долучитися до досліджень, якими володіє Західноукраїнський центр та працювати вже на зовнішньо-державному ринку. Це є долучення до нових методик лікування та притягнення пацієнтів з інших частин України і можливість мати хорошу роботу. Тут не йдеться про звільнення працівників. Треба працювати, щоб до кінця року об’єднати ці лікарні під НСЗУ та отримати контракт», – зазначив під час засідання український лікар-онкохірург та депутат ЛОР Олег Дуда.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 9-річного хлопчика із кісткою у нирці

Нагадаємо, що Львівську обласну лікарню відновного лікування №3 у місті Соснівка також планують приєднати до обласної клінічної лікарні. Таким чином сформують ще одне ТМО відновного лікування та реабілітації.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!