На Львівщині створили понад 20 віртуальних екскурсій туристичними місцями

910 0
Віртуальні тури допомагають мандрівникам спланувати їхні подорожі.
Фото: Вежа Ведмежа

Фото: Вежа Ведмежа

Управління молоді та спорту Львівської ОВА спільно із Virtual Ukraine створили 22 віртуальні екскурсії туристичними магнітами Львівщини. У переліку: замки, вежі, музеї, сакральні споруди та природні локації.

Під час презентації керівник управління туризму та курортів ЛОДА Тараса Лозинський зазначив, що віртуальні тури служать додатковим елементом промоції туристичних локацій та допомагають мандрівникам спланувати їхні подорожі.

«Нещодавно мав можливість перебувати на туристичній виставці у США та презентувати Львівщину. 3D тури дозволили зробити це значно ефектніше. Іноземці були вражені нашою культурною спадщиною та природними локаціями», – каже він.

Читайте також: Чотири храми у Львові матимуть власні 3D-моделі

Також оцифровані туристичні продукти нещодавно представили на туристичній виставці World Travel Market у Лондоні, а цього тижня їх демонстрували на туристичній виставці TT Warsaw.

У межах Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області у 2023 році створено віртуальні тури: Підгорецьким, Олеським, Свірзьким, Добромильським замками, П’ятничанською вежею, скельним монастирем у Розгірче, історико-культурним заповідником «Тустань», водоспадами Гуркало, Кам’янка та Сопіт, «Турківською вісімкою», оглядовою вежею на горі Цюхів Верх, вежею Пам’яті, церквами Собору Пресвятої Богородиці у Маткові, зіслання Св. Духа у Потеличі та Пресвятої Трійці у Жовкві, які є у переліку спадщини ЮНЕСКО, туристичним шляхом на Пікуй, Крехівським монастирем, туристичними локаціями у НПП «Північне Поділля», відпочинковим осередком «Верещиця» у НПП Яворівський, музеями ткацтва килимарства у Глинянах та Євгена Коновальця у Зашкові.

Читайте також: Найбільш туристичні локації Львова. Опитування

Адміністрація історико-культурного заповідника «Стільське городище» у межах проєкту самостійно розробила віртуальний тур для своїх локацій. Усі згадані віртуальні екскурсії можна переглянути за посиланням.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!