На Львівщині створили туристичний кластер. Що він передбачає

1414 0
До підписання Статуту Кластера долучились міські голови курортів Львівщини, голови селищних рад, представники готельного бізнесу тощо.
фото: укрінформ

фото: укрінформ

Львівська облдержадміністрація разом з представниками туристичного бізнесу регіону підписали Статут з нагоди створення громадської спілки «Туристичний кластер Львівщини». Так, учасники об’єднуються, щоб забезпечити сталий розвиток туристичної галузі Львівської області на основі спільних інтересів, які надалі реалізуватимуть через програми та проєкти.

Основними завданнями Кластеру є:

  • налагодити якісну та ефективну взаємодію усіх учасників з органами державної влади та місцевого самоврядування,
  • сформувати їхню узгоджену та скоординовану діяльність на розвиток галузі туризму
  • підвищити стандарти ведення туристичної діяльності, впровадити галузеві стандарти та стандарти безпеки.

 

«Туристичний кластер Львівщини посилить ефективність маркетингових та заходів з розвитку туризму в регіоні на національному та міжнародному рівнях. Також спільно із ЛОДА і органами місцевого самоврядування зможемо акумулювати необхідні ресурси для реалізації завдань, збільшити якісні туристичні потоки», – каже начальниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

Читайте також: Скільки податків сплатили львівські готелі у міський бюджет цього року

До підписання Статуту новоутвореного Кластера долучились міські голови курортів Львівщини – Трускавця й Моршина, голови селищних рад, директори дочірніх підприємств, представники готельного бізнесу тощо. Засновниками кластера стали: гірськолижний комплекс «Плай», Mirotel Resort&Spa, TAOR Karpaty Resort&Spa, санаторій «Карпати Трускавець», «Вежа Ведмежа», Edem Resort Medical&Spa, готельно-оздоровчий комплекс «Святий Шарбель», «Буковиця», «ТУР-Галичина», готель «Цитадель Інн».

Нагадаємо, що ідею про створення туристичного кластера обговорили ще влітку. Новоутворений Кластер може спрівпрацювати з іноземними чи міжнародними організаціями.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!