На Львівщині судитимуть двох ухилянтів, які хотіли втекти з фальшивими документами

2743 0
Двоє мешканців Запоріжжя та Київської області хотіли виїхати з України з підробленими військовими квитками та довідками медкомісії.
Фото: поліція Львівської області

Фото: поліція Львівської області

На Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами.

Джерело: поліція Львівської області

Читайте також: Львів'янин за 6 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон

За даними правоохоронців, двоє чоловіків – 38-річний мешканець міста Запоріжжя та 33-річний житель Київської області – підробили посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії, внісши в документи неправдиві відомості про визнання їх непридатним до військової служби за станом здоров’я.

Чоловіки намагалися перетнути кордон у пункті пропуску «Мостиська-Залізнична», пред’явивши підроблені документи.

Порушникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення та використанні завідомо підробленого документа) ККУ. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – обмеження волі на строк до двох років.

Досудові розслідування звершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Також у поліції повідомили, що від початку воєнного стану на Львівщині відкрили 1095 кримінальних проваджень за фактами підробки та використання підроблених документів для перетину державного кордону України з метою ухилення від мобілізації та військової служби.

У 365 провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Читайте також: На Львівщині затримали організатора схеми виїзду незаконного виїзду чоловіків за кордон

Нагадаємо, що з 24 лютого в Україні введено воєнний стан та розпочато мобілізацію до Збройних Сил України. Для чоловіків віком від 18 до 60 років встановлено обмеження щодо виїзду за межі України.

Про кількість затриманих на державному кордоні, способи незаконного перетину та хабарі розповів Tvoemisto.tv пресофіцер Західного регіонального управління Держприкордонслужби, яка охоплює Львівську, Закарпатську, Чернівецьку і Волинську області, підполковник Роман Павленко

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!