На Львівщині судитимуть офіцера, який побив підлеглого солдата

882 0
У постраждалого діагностували закритий розрив печінки та забій підшлункової.
Фото: FaceboolМарта Матвіїшин

Фото: FaceboolМарта Матвіїшин

На Львівщині судитимуть офіцера, який побив підлеглого солдата. Останній отримав тяжкі тілесні ушкодження, а саме закритий розрив печінки та забій підшлункової. Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань. 

«Встановлено, що офіцер побив солдата, коли побачив, що той справляє природні потреби неподалік намету. У такий спосіб він нібито хотів навчити підлеглого правил поведінки та підвищити власний авторитет серед військовослужбовців», – пояснили у відомстві . 

Наразі потерпілий солдат вже завершив лікування та повернувся на службу. Задля безпеки чоловіка перевели у інший підрозділ. 

Читайте також: Старшину, який побив солдата на Яворівському полігоні, звільнили з лав ЗСУ

Офіцера ж обвинувачують у перевищенні службових обов’язків (ч. 5 ст. 426-1). Максимальне покарання, яке йому загрожує – 12 років позбавлення волі. В даний момент він знаходиться під вартою з можливістю внесення застави. 

Нагадаємо, що як повідомила Марта Матвіїшин, її брат потрапив у Львівський військовий госпіталь із діагнозом гострий апендицит, однак в ході операції, лікарі виявили сильні пошкодження внутрішніх органів. 28 червня, у нього стався внутрішній крововилив внаслідок розриву печінки.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!