На Львівщині судитимуть педіатра через смерть 4-річного хлопчика

9214 1
Лікарка двічі оглянула хворого, зробила аналізи, призначила лікування та незадовго відпустила пацієнта додому, де він і помер.
Фото: femida.kiev.ua

Фото: femida.kiev.ua

На Львівщині судитимуть педіатра Яворівської лікарні, яку підозрюють у неналежному лікуванні, що призвело до смерті 4-річного хлопчика. Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Випадок трапився у вересня торік. До дитячого відділення Яворівської лікарні госпіталізували 4-річного хлопчика із попереднім діагнозом «гострий гастрит». Лікарка двічі оглянула хворого, зробила аналізи та призначила лікування.

Однак незадовго відпустила пацієнта додому, де він і помер уночі 23 вересня від генералізованої вірусної інфекції.
Дії медика кваліфікували за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки). За вчинене лікарці загрожує до 5 років обмеження волі або до 3 років ув’язнення, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

9 Січня, 2020 06:31
Yurko А презумпція невинуватості? Нащо це писати і дискредитувати лікарів? Буде рішення суду -тоді і пишіть.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!