На Львівщині цього року добудують велодоріжку зі Славського до Волосянки

2004 0
Протяжність велодоріжки становить 6,8 км.
Фото: Ecohotels.in.ua

Фото: Ecohotels.in.ua

На Львівщині від залізничної станції Славського до села Волосянка добудують велодоріжку, покриту бруківкою. Її загальна протяжність становить 6,8 км, наразі збудували 4,25 км. Про це повідомили у Львівській ОДА.

Читайте також: До ведмежого притулку біля Львова хочуть прокласти веломаршрут

Її будують у межах проєкту «Велокарпатія» і мають завершити і здати в експлуатацію у 2021 році. 

Також паралельно триватиме реконструкція автомобільної дороги загального користування місцевого значення «Славське – Хащованя», яка стане частиною «Малого Карпатського кола».

У межах цього проєкту раніше збудували спеціалізовану велосипедну трасу (2,14 км) на горі Погар, призначену для маунтбайку, з 24-ма трамплінами різних конфігурацій.

Читайте також: «ВелоБескиди». Між Східницею та Трускавцем побудують велотраси і нові маршрути

Нагадаємо, між Східницею та Трускавцем побудують велотраси і нові маршрути. За ідеєю «ВелоБескидів» у цій місцевості мають облаштувати байк-парк, велодоріжки й велотраси різної складності (загалом 34,32 км), прокласти пішохідні туристичні маршрути (загальна довжина 59,64 км). Серед іншого також облаштують оздоровчу трасу-«терренкур», яка передбачає чергування пішохідної прогулянки із фізичними навантаженнями. Також у межах проєкту планують побудувати оглядову вежу на горі Цюхів Верх (приблизно 940 метрів над рівнем моря) поблизу села Орів.

Втілювати проєкт планують упродовж 2021 року – з лютого до грудня. Загальна його вартість – 11,8 млн грн (9,44 млн – державний бюджет і 2,36 млн – співфінансування з місцевого бюджету.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!