На Львівщині незаконно вирубали дерева на 4 млн грн

6939 0
Лісничий разом із місцевим підприємцем організував злочинну групу,
Фото: прокуратура

Фото: прокуратура

На Львівщині судитимуть шістьох учасників організованої злочинної групи, яких підозрюють у незаконній порубці лісу. Сума завданих збитків від вирубки дерев становить державі 3,8 млн грн.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

За даними слідства, лісничий разом із місцевим підприємцем організував злочинну групу, до складу якої увійшов майстер лісу, помічник лісничого та два мешканці Сколівщини. Упродовж липня-вересня 2022 року вони здійснили незаконну порубку дерев на території одного із лісництв ДП «Славське лісове господарство», у тому числі на території природно-заповідного фонду. Зрубану деревину вони реалізовували на території України. 

Читайте також: Місто звернулося до поліції через зрізку дерев у центрі Львова

На майно обвинувачених накладено арешт. Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!