На Львівщині в «Дії» запрацювала нова послуга. Як скористатися

1833 0
Послуга працює у тестовому режимі, районні БТІ вже почали працювати за новою схемою.
Фото: gsminfo.com.ua

Фото: gsminfo.com.ua

На Львівщині у застосунку та на порталі «Дія» у тестовому режимі запрацювала послуга реєстрації права власності на нерухоме майно, що дозволить подати заявку та відскановану копію документів до реєстратора онлайн. Реєстратор самостійно робить запит до БТІ, отримує відповідь й приймає рішення щодо проведення державної реєстрації.

Джерело: пресслужба ЛОВА

Так, до 2013 року усі документи, що підтверджують право власності на нерухоме майно, існували лише в паперовому форматі: або безпосередньо в людей, або в Бюро технічної інвентаризації (БТІ), які виконували роль реєстраторів на той період. З цього часто користають шахраї, які підробляють документи й незаконно володіють чужим майном. Крім того, окремі архіви БТІ були знищені за час війни, що ускладнює підтвердження прав власності.

Читайте також: Українці можуть обміняти посвідчення водія на документ європейського зразка

У ЛОВА зазначають, що перші заявки від мешканців Львівщини почали надходити два дні тому.

«Зараз процедура працює в тестовому режимі, тому не виключено, що за ознаки технічних несправностей будуть вноситись певні зміни. У час війни запровадження автоматизованих послуг дозволяє не лише зекономити свій час, але й допомагає людям, які опинилися поза межами своєї домівки та навіть поза країною захистити свої права», – каже заступник голови ЛОВА Олександр Кулепін.

Наразі на Львівщині п’ять із шести БТІ (окрім Самбірського) працюють за такою схемою і вже опрацювали перші запити, що надійшли через «Дію». Щоб скористатися, перейдіть за посиланням

Нагадаємо, що українці знову зможуть сплачувати штрафи з автоматичної фіксації порушення ПДР через «Дію». У застосунок повернули ще одну функцію, яку відімкнули після початку повномасштабної війни.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!