На Львівщині в межах об'їзної траси стався зсув земляної дамби

1526 0
Зараз руйнується частина лівого берега річки Стрий.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У межах об’їзної траси Київ-Чоп у місті Стрий стався зсув земляної дамби. Зараз руйнується частина лівого берега річки Стрий

«Унаслідок дощових паводків та весняних повеней на території Стрия відбувається руйнування частини лівого берега річки Стрий. Унаслідок цього наприкінці березня виникла аварійна ситуація – зсув земляної дамби. А конкретніше між відокремленим підрозділом ТМО «Стрийська міська об’єднана лікарня» та ТЦ «Епіцентр К», що потребує термінового проведення робіт з його берегоукріплення. Розмита ділянка дамби має тенденцію до збільшення та швидкого погіршення ситуації, враховуючи наближення сезонного підйому рівня води (червень-липень). В цій частині річки Стрий рівень води в критичні моменти може підійматися до 6,5 метрів», – повідомили у пресслужбі Львівської ОВА

Відомо, що вже відбулись два засідання місцевої комісії з питань ТЕБ і НС із залученням дотичних спеціалістів (цивільного захисту, екології, водних ресурсів, ГУ ДСНС, поліції та інших), на яких зробили детальний аналіз ситуації, що склалася.

Читайте також: На Львівщині відновили ремонт після зсуву на дорозі Боберка – Бориня 

За рішенням виконавчого комітету Стрийської міської ради уже виділили 3 млн. грн із резервного фонду для запобігання виникнення надзвичайної ситуації з можливістю збільшення додаткового фінансування. 

Також упродовж тижня склали кошторис на проведення аварійно-відновлювальних робіт. Наразі на місці зсуву ґрунту тривають аварійно-відновлювальні роботи, а саме розчищення під’їзних шляхів до місця руйнування, що дасть можливість створення тимчасової дороги для під’їзду великогабаритної техніки для укріплення дамби.

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!