На Львівщині відкрили ще один реабілітаційний центр для військових

6309 0
Лише упродовж січня-вересня у цьому медзакладі реабілітаційну допомогу отримали майже три тисячі пацієнтів
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

На Львівщині відкрили ще один сучасний реабілітаційний центр для військовослужбовців та хто, хто постраждав через війну. Для його облаштування із обласного бюджету виділили 14 мільйонів 700 тисяч гривень. Ще 7 мільйонів 880 тисяч скерували на обладнання. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Відкрили його в одному з обласних медзакладів. На площі 900 квадратних метрів запрацювали зали кінезіо-, ерго-, та фізичної терапії, кабінети преформованих фізичних чинників та для надання індивідуальної реабілітаційної допомоги», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як у Львові отримати протез. Адреси, телефони

За словами голови Львівської ОВА, упродовж січня-вересня у цьому медзакладі реабілітаційну допомогу отримали майже три тисячі пацієнтів. Запит продовжує зростати. Відкриття нового просторого відділення зі сучасним оснащенням допоможе охопити якісними послугами з відновлення значно більше людей. 

Нагадаємо, що у квітні в Винниках відкрили першу чергу Superhumans center – це клініка психологічної підтримки, реабілітації, протезування та реконструктивної хірургії для тих людей, які постраждали внаслідок війни (цивільні, військові і діти). А через пів року – у жовтні – там запрацюють дві операційні, палатний фонд на 45 ліжок та апартаменти для іноземних лікарів, які навчатимуть українських, як працювати зі складними випадками. 

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!