На Львівщині відкриють Центр національно-патріотичного виховання

1826 0
У Центрі прищеплюватимуть патріотизм, національну свідомість, готовність до захисту Батьківщини.
Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА

Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА

На базі спортивно-туристичного комплексу Сприня, що на Самбірщині планують відкрити Центр національно-патріотичного виховання. Це буде перший заклад такого формату на Львівщині, повідомляє Управління молоді та спорту Львівської ОДА.

Читайте також: На Львівщині створили обласний Пластовий центр

Зараз функцію такого центру виконує комплекс Сприня, адже сюди неодноразово приїжджали на вишкольні табори діти та молодь з різних куточків України. Також цю базу використовували у межах програмами «Схід і Захід разом», коли Львівщину відвідували гості із східних регіонів.

Завданням центру буде формувати різнобічно розвинені особистості, виховувати почуття патріотизму, національної свідомості, формувати готовність до захисту Батьківщини та організовувати оздоровлення та змістовне дозвілля молоді.

За словами голови Самбірської районної ради Віталія Кімака, Центр національно-патріотичного вишколу у Сприні – один з перших в Україні.

Довідково

Спри́ня – село у Самбірському районі Львівської області. Це історичне місце, адже саме тут у 1944 р. відбувся Великий Збір і створили Українську Головну Визвольну Раду (УГВР), орган національно-визвольної боротьби України проти нацистської Німеччини та московсько-більшовицької окупації.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!