На Львівщині відновлять ремонт Дитячого протитуберкульозного санаторію у Журавно

1458 0
У 2004 році він сильно постраждав від пожежі, і сьогодні стоїть пусткою.
Фото: mapio.net

Фото: mapio.net

У Журавненському дитячому протитуберкульозному санаторії, що у палаці Скшинських-Чарторийських, відновлять ремонт у ІІІ кварталі 2023 року. Об’єкт збудували наприкінці 18 століття, а за радянської влади в колишньому палаці обладнали протитуберкульозний санаторій. У 2004 році він сильно постраждав від пожежі, і сьогодні стоїть пусткою.

Джерело: управління капітального будівництва Львівської ОВА

«Провівши огляд напівзруйнованого об’єкта та прилеглих до нього будівель, бачимо потребу в проведенні аварійно-відновлювальних робіт з метою збереження історичного вигляду забудови та відновлення роботи діючого санаторію. Плануємо розпочати будівельні роботи вже у ІІІ кварталі цього року», – каже керівник управління капітального будівництва Львівської ОВА Роман Калагурський. 

Читайте також: Дитячий санаторій «Журавно» на Львівщині перепрофілювали у психоневрологічний інтернат

Нагадаємо, що у листопаді 2021 року Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Журавно» перепрофілювали у комунальний заклад «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу». У санаторії є навчальний та спальний корпуси, в яких можна розмістити приблизно 200 пацієнтів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!