На Львівщині відновили будівництво моста через річку Західний Буг

1912 0
Планують, що цього року автомобілі зможуть рухатися новозбудованою спорудою.
фото: сад у львівській області

фото: сад у львівській області

На Львівщині відновили ремонтно-будівельні роботи на мостовому переході через річку Західний Буг поблизу села Гайок на автомобільній дорозі Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг у Львівській області.

«Споруда зведена ще у 1960 році. Відтоді роботи з реконструкції та капітального ремонту не проводили. Унаслідок зношення відповідних конструкцій у 2021 році переправа обвалилася. Ми одразу приступили до будівництва нового моста, і торік планували відкрити рух транспорту по новобудові, однак війна суттєво вплинула на наші плани», – каже керівник САД у Львівській області Олег Береза.

Читайте також: На трасі Львів – Радехів – Луцьк провалився міст. Фото

Наразі влаштовують сполучення з новим мостом, після чого мають підійти до робіт із забезпечення гідроізоляції та водовідведення. Надалі прокладують покриття на проїздній частині мосту та на тротуарах. Крім цього, проєкт передбачає роботи з влаштування підходів до переправи з конструктивних шарів асфальтобетонного покриття з попереднім укріпленням основи.

Новозбудований міст має відповідати європейським нормам та стандартам. Довжина його сягатиме 141,5 м та ширина проїзної частини – 9,5 м. Планують, що цього року автомобілі зможуть рухатися новозбудованою спорудою. На об’єкті працює ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Нагадаємо, що 3 травня 2021 року у селі Гайок Кам'янка-Бузького району на Львівщині провалився міст через річку Західний Буг. Йдеться про трасу Львів – Радехів – Луцьк. Обласна комісія ТЕБ і НС класифікувала обвал моста на автомобільній дорозі Львів – Луцьк як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня. Детальніше про те, чому завалився міст, про який мешканці попереджали напередодні, читайте у матеріалі.
______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!