На Львівщині відновили міжвоєнну кам‘яницю біля Олеського замку. Фото

4076 0
Хатка має глибокий підвал та високе горище – додаткові площі для зберігання та потенційного розширення житлової площі.
Фото: Спадщина.UA

Фото: Спадщина.UA

Благодійна організація «Спадщина.UA» відреставрувала ще одну хатину у Львівській області. Цього разу відновили муровану міжвоєнну кам‘яницю біля Олеського замку. Про це повідомили в Paragmatika.

В хатині площею 65 кв. м різні пічки та два окремих входи – з ґанку та з подвір’я. Хатка має глибокий підвал та високе горище – додаткові площі для зберігання та потенційного розширення житлової площі. Є обійстя, на якому розташовані ще дві великі господарські споруди – глиновалькована та дерев’яна.
 

Читайте також: Як у парку Франка у Львові реставрують 200-річну ротонду. Фото

Нагадаємо, що нещодавно у Львові на вулиці Вишенського,17 відреставрували історичні двері. Майстри вирівняли деформовану конструкцію дверей, зробили вставки в місцях, де дерев’яне полотно було пошкоджене, відтворили втрачені елементи та замінили засклення.

Фото: Спадщина.UA

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!