На Львівщині відремонтували дорогу Городок – Повітно. Фото до і після

3047 0
У межах капремонту збудували сучасний засіб заспокоєння руху автомобілів перед Городком.
Фото: Служба автомобільних доріг

Фото: Служба автомобільних доріг

На Львівщині звершили капітальний ремонт 8-кілометрової ділянки дороги Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка між Городком і Повітно. Вона стала доступною для проїзду. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив речник Служби автомобільних доріг у Львівській області Іван Бондар.

«Уже сьогодні можемо проїхатися відремонтованим маршрутом від міжнародної траси М-06 Київ – Чоп до М-11 Львів – Шегині та М-10 Львів – Краковець, не заїжджаючи при цьому на об’їзну дорогу міста Львова. Для транзитного транспорту це – чудова нагода уникнути простою у заторах», – йдеться в повідомлення пресслужби.

Читайте також: Яким буде пункт пропуску «Краковець» на Львівщині після реконструкції

У межах капремонту розширили проїзну частину, зрізали старий шар асфальтобетонного дорожнього покриття та уклали новенький дорожній одяг. Окрім цього, укріпили основу із щебенево-піщаної суміші з цементом та уклали два шари асфальтобетону, облаштували узбіччя та зупинки громадського транспорту. У межах населених пунктів влаштувати дощову каналізацію, тротуари та освітлення. Також збудували сучасний засіб заспокоєння руху автомобілів перед Городком, провели заходи із безпеки дорожнього руху, встановили дорожні знаки і бар’єрне огородження та нанесли дорожню розмітку.

Перебудували і мостовий перехід через річку Стара у селі Повітно. Роботи провела підрядна організація ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Також продовжують реконструювати найгіршу ділянку цієї дороги – від Жовкви до Кам’янка-Бузької. Цього року понад 72 км дороги Т-14-25 є у роботі.

Читайте також: На Львівщині планують побудувати транзитне кільце для вантажівок. Схема

Нагадаємо, із 1 листопада 2020 року набули чинності національні стандарти ДСТУ 4123:2020 «Безпека дорожнього руху. Засоби заспокоєння руху. Загальні технічні вимоги», які визначають вимоги до застосування та облаштування засобів заспокоєння дорожнього руху. До переліку стандартних, які вже використовували на дорогах, додали острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги. Так, на дорогах Львівщини облаштували засоби заспокоєння руху перед населеними пунктами на автомобільних дорогах Т-14-20 Яворів – Грушів, Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка та М-30 Стрий – Ізварино.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!