Відомого львівського художника підозрюють у завезенні автівок під виглядом гуманітарної допомоги

1720 0
За 20,7 тисяч євро вони намагалися продати чотири автівки, які вже була оплачені та мали передатись безкоштовно як гумдопомога військовим.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

На Львівщині викрили осіб, які незаконно продавали автотранспорт, який ввозили з-за кордону як гуманітарну допомогу. Про це повідомили в СБУ у Львівській області.

Читайте також: Керівника благодійного фонду на Львівщині викрили на продажі автомобілів, призначених для ЗСУ

Протиправний бізнес в умовах війни налагодили так звані «волонтери», які входили до однієї з благодійних організацій Львівщини. Прикриваючись волонтерством вони завезли в Україну нібито для потреб ЗСУ та задекларували як гуманітарну допомогу понад 30 автомобілів. Оперативники спецслужби викрили їх «на гарячому». За 20,7 тисяч євро вони намагалися продати чотири автівки, які вже були оплачені та мали передатись безкоштовно як гумдопомога військовим.

За даними прокуратури, схему організував відомий львівський художник, який долучився до волонтерського руху. Разом зі спільником та за посередництва водіїв, які займалися доставкою гуманітарної допомоги для ЗСУ та Нацгвардії, останні систематично ввозили на територію України автомобілі на пільгових умовах під виглядом гуманітарної допомоги. 

В ході проведених санкціонованих обшуків оперативники виявили та вилучили докази протиправної діяльності зловмисників. Наразі двом фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) КК України.

Читайте також: Волонтера зі Львова підозрюють у продажі авто, призначених для ЗСУ

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб причетних до незаконного використання гуманітарної допомоги.

Ймовірно, йдеться про художника Олеся Дзиндру. На початку серпня львів’яни виступали на підтримку митця. За їхніми словами, йдеться про провокацію проти волонтерського руху, який займається Дзиндра.

Як стало відомо Tvoemisto.tv з власних джерел, йдеться про справу щодо ввезення автомобілів на потреби ЗСУ.

Для довідки

Олесь Дзиндра – художник, архітектор, інсталятор, громадський діяч зі Львова. Працює в монументальному, декоративному, ужитковому та образотворчому мистецтві.

У 2006 році заснував щорічний фестиваль «Львів – столиця ремесел»; міжнародний фестиваль незалежного кіна «КіноЛев», конкурс «Концепт-шопка», фестиваль міського вертепу, а у 2010 році – культурологічний проект «MezzoДром» – тижні культур національних громад Львова. Із початком війни на Сході Олесь Дзиндра долучився до волонтерського руху.

Фото: прокуратура у Львівській області



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!