На Львівщині викрили ще одного прихильника рф, який планував провокації та диверсії

2507 0
Його протиправна діяльність вказувала на можливе вчинення низки інших антиукраїнських провокацій та диверсій в регіоні.
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ: ПРЕССЛУЖБА СБУ

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ: ПРЕССЛУЖБА СБУ

Управління служби безпеки України у Львівській області викрили чоловіка, який вів проросійську діяльність, антиукраїнську пропаганду та планував ймовірну диверсію. За оперативними даними правоохоронців стало відомо, що диверсант є мешканцем Львівщини.

«Він проводив акції на підтримку агресії рф, використовував комуністичну символіку, поширював інформацію, що перебуває в окупації українською владою, а також нівелював значення українських героїв. Така протиправна діяльність вказувала на можливе вчинення низки інших антиукраїнських провокацій та диверсій в регіоні», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Львівщині затримали чоловіка, який намагався здати ворогу позиції блокпостів ЗСУ

Під час обшуків  правоохоронці вилучили в нього антиукраїнські листівки, символіку країни-агресора та пропагандистську літературу на підтримку російської ідеї. Окрім цього, у зрадника знайшли незареєстровану вогнепальну зброю та патрони до неї, холодну зброю, кілька пляшок з коктейлем Молотова, а також зразки форми правоохоронних органів України, яку, ймовірно, чоловік планував використати під час диверсії. 

За розповсюдження руйнівних наративів російської пропаганди мешканцю області повідомили про підозру за ст.436-1 (поширення комуністичної символіки) та ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю). Наразі готують матеріали для обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що правоохоронці підозрюють у державній зраді 72-річного львів’янина. За даними спецслужб, чоловік корегував удари росіян по Яворівському міжнародному військовому полігону, що на Львівщині.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!