На Львівщині виявили схему легалізації мільйонів гривень, викрадених з окупованих територій

2392 0
Понад 7 млн грн віз з-за кордону 46-річний водій, який їхав в Україну через ПП «Угринів». Чоловік не зміг підтвердити законність походження коштів.
фото: дпсу

фото: дпсу

На Львівщині правоохоронці викрили схему ввезення для легалізації з-за кордону значних сум гривень, викрадених на тимчасово окупованій території України. 

«Оперативники Львівського прикордонного загону спільно з представниками Бюро економічної безпеки та СБУ провели слідчі дії, за результатами яких вилучили 7 млн 250 тис. гривень для встановлення законності походження. Ці кошти віз із-за кордону 46-річний водій легковика, який їхав в Україну через пункт пропуску «Угринів». Чоловік не зміг підтвердити законність походження коштів, зазначених у митній декларації», – йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України.

Читайте також: На Львівщині начальника військкомату викрили на хабарництві

Про викриття міжнародної схеми незаконного вивезення національної валюти з тимчасово окупованих територій за кордон для наступного ввезення і легалізації в Україні також повідомили Бюро економічної безпеки. Спільно з  управлінням СБУ у Львівській області та ДПСУ встановили, що кошти вводили в обіг та використовували для створення реальних загроз національним інтересам України.

«Особи вивозили з України викрадені гроші через територію росії та білорусі до країн ЄС. Згодом готівка завозилася в Україну у прихованих від візуального огляду порожніх відсіках автомобілів, дорожніх валізах, з використанням фіктивних декларацій походження грошей тощо та легалізовувалася. Загальний обсяг нелегально перевезених коштів сягає сотень мільйонів гривень», – додають у БЕБ.

Двох учасників схеми під час чергового ввезення 16 млн готівки. За результатами обшуків в помешканні та автівках виявлено замасковані мішки з камінням зовні схожим на бурштин, печатки з відтисками іноземних суб’єктів господарювання та готівку у валізах. На вилучені незадекларовані кошти підозрюваних накладено арешт. В подальшому вони будуть скеровані на потреби армії.

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!