На Львівщині виробляють найбільше цукру в Україні

739 0
Найбільшим виробником цукру в Україні є компанія «Радехів-Цукор».
фото: depositphotos

фото: depositphotos

У 2023 році в Україні виробили 1,8 млн тонн цукру, тоді як у 2022 році це було 1,3 млн тонн. Найбільшим виробником цукру в Україні є компанія «Радехів-Цукор». Обсяг її виробництва становив 430 тис. тонн (у порівнянні з 340 тис. тонн в 2022 році), а це 24% від загального виробництва в Україні. Про це стало відомо з сайту про український великий бізнес ShareUAPotential.

Виторг компанії «Радехів-Цукор» у 2023 році також зріс і становив 10,7 млрд проти 7 млрд грн в 2022 році.

Другу сходинку за обсягами виробництва цукру в Україні зайняв агропромхолдинг «Астарта-Київ», що торік виготовив 377 тис. тонн цукру, збільшивши випуск на 34%.

Третім є «Укрпромінвест-Агро» з показником 305 тис. тонн зі зростанням на 22% у порівнянні з попереднім роком.

Для довідки

ТзОВ «Радехів-Цукор» є частиною групи компаній львівського бізнесмена Володимира Матківського, що спеціалізується на аграрній і харчовій промисловостях. «Радехів-Цукор» має потужності з виробництва цукру в Радехові, що на Львівщині, Чорткові, Хоросткові, Козові та Збаражі, що на Тернопільщині.

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!