На Львівщині виявили незаконно вирубані дерева різних порід

751 0
Наразі правоохоронні органи встановлюють винних осіб.
фото: Державна екологічна інспекція у Львівській області

фото: Державна екологічна інспекція у Львівській області

На Яворівщині виявили незаконну зрізку 66 дерев різних порід. Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції.

Під час виїзду в селі Липник Яворівського району фахівці Інспекції виявили 19 пнів, внаслідок незаконної рубки дерев породи липа. Загальний розмір шкоди завданої довкіллю, розрахований фахівцями Інспекції становить 37 275 грн.

Крім цього, в рамках даного виїзду на території Дрогомишльського старостинського округу вздовж дороги Дрогомишль-Липовець державні інспектори також виявили незаконну рубку дерев порід дуб, сосна, осика, вільха та клен в кількості 47 шт. Завдана довкіллю шкода становить 255 641 грн.

Читайте також: На Львівщині директор лісництва незаконно вирубав дерев на 3 млн грн

У порядку статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України матеріали скеровали в правоохоронні органи для встановлення винних осіб та подальшого вжиття заходів реагування.

Нагадаємо, на Львівщині на території національного природного парку незаконно вирубали ліс, вчинивши збитки на понад 2 млн грн. Учасникам організованої групи повідомили про підозру у незаконній порубці та перевезенні лісу (ч. 3 ст. 28, ч. 3, 4 ст. 246 КК України).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!