На Львівщині виявили сміттєзвалище площею 5 гектарів

3338 0
Також локальні звалища відходів виявлено на узбіччях доріг, у лісових насадженнях, в придорожніх канавах.
Фото: Державна екологічна існпекція

Фото: Державна екологічна існпекція

Державна екологіяна інспекція у Львівській області виявила на території Яворівської громади, що на Львівщині, локальні звалища відходів на узбіччях доріг, у лісових насадженнях, в придорожніх канавах.

Джерело: Державна екологічна інспекція у Львівській області

За результатаи перевірки, за селом Нагачів виявили несанкціоноване хаотичне розміщення твердих побутових відходів, в тому числі пластику. Воно займає орієнтовно 5 гектарів. Крім того, екологічна інспекція також зафіксувала сміттєзвалища менші за площею, близько 0,10 га, на території, що покрита лісовими насадженнями.

Читайте також: У Великих Грибовичах, де було сміттєзвалище, відкрили біогазову електростанцію. Відео

«На час проведення візуального огляду власника відходів не встановлено. Інспекція скерує лист у Яворівську міську раду для вжиття заходів в межах наданих повноважень, зокрема – в частині ліквідації несанкціонованих розміщень згаданих відходів», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що весною цього року у Львівській територіальній громаді планують завершити рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!