На Львівщині визначили місце під «сухий порт»

7852 0
Львівська ОДА визначила низку земельних ділянок в Мостиському районі, які запропонує приватним інвесторам для будівництва логістичних потужностей.
зображення ілюстративне: infomalin.biz

зображення ілюстративне: infomalin.biz

Біля кордону з Польщею планують збудувати великий логістичний хаб, товари до якого возитимуть залізницею. Про це розповів Tvoemisto.tv начальник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис.

За його словами, ділянки вибрані неподалік від кінцевої точки європейської колії, яка заходить на територію України, відтак привозити та вивозити вантажі з цього порту можна буде саме залізницею.

«Ми вже досить довго говоримо про сухий порт, бо ситуація виглядає таким чином, що дуже багато операцій, пов’язаних із логістикою, зосереджені на автотранспорті, а ви чули, які виникають проблеми при перетином кордону», – сказав Роман Матис.

Читайте також: Підземні паркінги у Львові: навіщо, де, коли і як

За його словами, поки що статус цих ділянок опрацьовують і навесні наступного року бізнесменам представлять інвестиційний проект.

На думку Романа Матиса, його мають реалізувати саме приватні інвестори, область лише вибере землю і продасть її на аукціоні .

«Ми даємо пропозиції по ділянці, вони купують її за ринковою ціною на аукціоні і починають будувати те, що їм потрібно як бізнесу. Ми про це говоримо з великими логістичними компаніями, вони мають клієнтів і знають свої теперішні та майбутні потреби»,  – наголосив чиновник ЛОДА.

Читайте також: Чи знесуть у Львові хоча б одну новобудову

За його словами, перспективу такий логістичний центр має дуже велику, тому зараз перевезення зосереджені на автотранспорт, а залізницею перевозити товари значно дешевше. Матис розповів, що логістичні центри, які працюють у Польщі біля гілки широкої колії «забиті», там немає вільного місця. Відтак, створення «сухого порту» біля кордону з Польщею було би дуже вигідно для великих виробників, бо вони уже потребують більше площ під логістику. Зокрема, за його словами, всі виробники з автомобілебудівної галузі Львівщини мають такі склади у Польщі  і везуть свою продукцію тули вантажівками, хоча могли тримати її в Україні.

«Зручність полягає в тому, що такий хаб в плані імпорту працює аж до Монголії і це суттєво дешевше»,  –  наголосив Роман Матис. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!