На Львівщині сім днів блукає незряча самка зубра

13223 1
Працівникам Інспекції запропонували передати зубра на утримування в одне із фермерських господарств області, на території якого є вольєр.
фото: zelenvsit.cx.ua

фото: zelenvsit.cx.ua

На Львівщині в межах сіл Сидинівка та Смільно вже сім днів блукає незряча самка зубра (бізона європейського). Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Львівської області.

Самка зубра віком орієнтовно 18–19 років і має фізіологічну ваду, а саме втрату зору, що впливає на поведінку тварини. Зокрема вона часто відстає від основного стада. В пошуках корму та води тварина часто заходить на окраїни населених пунктів.

7 лютого самка зубра зайшла в межі сіл Сидинівка та Смільне Бродівського району, де перебувала протягом 6–7 днів, незважаючи на спроби працівників мисливського господарства відтіснити її з села. Агресії вона не проявляла, але при наближенні до неї починала різко хаотично рухатись та могла спричинити травмування людей.

Працівникам Інспекції за підтримки департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА запропонували передати зубра на утримування в одне із фермерських господарств області, на території якого є вольєр для утримання великих ратичних видів тварин. Однак це можливо лише за умови дотримання всіх вимог природоохоронного законодавства.



Читайте також:
27 Лютого, 2020 11:38
НАПЕВНЕ ТО ЯК НАДАТИ ПРИХИСТОК НЕМІЧНІЙ БЛАГОРОДНІЙ ТВАРИНІ І ПІДТРИМАТИ ЇЇ У ВАЖКІЙ ХВИЛИНІ, ТО МОЖНА, О! ГОСПОДИ! "...лише за умови дотримання всіх вимог природоохоронного законодавства...", З ДОВГОЮ УЗГОДЖУВАЛЬНОЮ ВОЛОКІТОЮ, ЗІ ЗБИРАННЯМ ЦІЛОГО КОНСІЛІУМУ ВСЯКОГО РОДУ ДЕРЖАВНИХ ТРУТНІВ , А ЯК ВИЇЖДЖАТИ НА П"ЯНІ МИСЛИВСЬКО-БРАКОН"ЄРСЬІ ЗАГУЛИ, ТО ЗАКОНОДАВСТВА ---НЕ ПОТРІБНО!!! НА РАЗ-ДВА!!! ТАКЕ ВРАЖЕННЯ, ЩО ВОНИ ХОЧУТЬ ТУЮ НЕЩАСНУ ТВАРИНУ ВБИТИ І З"ЇСТИ!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!