На Львівщині за 100 млн грн відремонтують біатлонне стрільбище

1378 0
Це має сприяти патріотичному вихованню молоді, вони з юних літ тренуватимуть навички зі стрільби.
ФОТО: ІЛЮСТРАТИВНЕ/VIKING.COM.UA

ФОТО: ІЛЮСТРАТИВНЕ/VIKING.COM.UA

У Новояворівську планують відреконструювати біатлонне стрільбище. На об’єкті зможуть тренуватися усі охочі, зокрема діти. Територія буде також доступною для маломобільних груп населення.

Джерело: пресслужба Львівської ОВА

Загальна вартість реконструкції біатлонного стрільбища та лижеролерних трас в обласному центрі олімпійської підготовки у Новояворівську становить орієнтовно 100 млн гривень. Наразі оголосили тендер, замовником робіт є управління капітального будівництва Львівської ОВА.

Згідно з проєктом, там замінять зношений дорожний одяг, запрацює новітня система освітлення, вдосконалять систему повздовжнього водовідводу та забезпечать водовідведення. Таким чином хочуть покращити транспортно-експлуатаційні показники чотирьох лижеролерних трас. А також планують змінити геометричні параметри лижеролерних трас, доставити нові пускові установки для засніжених трас, забезпечити устаткування та обладнання для обслуговування біатлонного стрільбища.

Читайте також: Із другого семестру львівських учнів навчатимуть стрільби 

«На об’єкті зможуть тренуватися усі охочі, зокрема діти. Це сприятиме патріотичному вихованню нашої молоді, вони з юних літ тренуватимуть навички зі стрільби. Ворог змушує нас думати на декілька кроків вперед, тому ці навички є безумовно корисними у час повномасштабної війни», – розповів заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Ділянки чотирьох лижеролерних трас, що проєктується, розташовані у лісовому масиві. Їхня загальна протяжність становить більше ніж 7 кілометрів. Траса доповнюється штрафним колом протяжністю 150 метрів, стрілецькою та суддівською зонами.

Ця територія буде доступною для маломобільних груп населення. Після проходження міжнародної сертифікації на цій трасі зможуть проводити міжнародні змагання.

Нагадаємо, у 2022 році у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління молоді і спорту Львівської ОВА Роман Хім’як повідомив про ремонт стрільбища в Новояворівську. Проєкт мали реалізувати за співфінансуванням обласного та місцевого бюджетів – 60% на 40%. Область зі свого боку виділила 11 млн грн.

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!